Posted on Geef een reactie

Uit welke gordijnstoffen kan ik kiezen?

Stofeigenschappen van gordijnen

Het uitzoeken van gordijnen is niet eenvoudig. Je moet namelijk met best wat dingen rekening houden. Gordijnstoffen zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Wil je weten uit welke gordijnstoffen je kunt kiezen bij het aanschaffen van een gordijn? Lees dan gauw verder. We helpen je hier graag bij. De volgende stoffen worden behandeld: polyester, viscose, linnen, polyacryl en katoen. Per stof leggen we uit wat de bijbehorende stofeigenschappen zijn.

Denk goed na in welke kamer je welke type stof wilt gebruiken. Niet elke stof is namelijk geschikt voor bijvoorbeeld een vochtie ruimte of een ruimte die een groot deel van de dag vol in de zon staat.

Gordijnen zijn ook verschillend in onderhoud. De een is makkelijk te onderhouden omdat je ze zelf kan wassen. De ander moet je naar een specialist brengen om ze te laten wassen.

Elke gordijnstof brengt een andere look met zich mee. Een gordijn kan bijvoorbeeld een charmante, robuuste of luxe uitstraling hebben.

De eigenschappen van Polyester

Polyester is een synthetische vezel en is makkelijk te onderhouden. Meestal kun je de gordijnen zelf wassen. Ideaal als je bijvoorbeeld huisdieren hebt. De stof rekt niet uit door vocht en droogt snel. Daarnaast is het een vrij slijtvast materiaal. Polyester verkleurt niet zo snel. Wat bij Katoen eerder het geval is. Hangen je gordijnen op een zonnige plek, dan is het kiezen voor polyester het overwegen waard. Eigenlijk een hele makkelijke stof!

De eigenschappen van Viscose

Viscose gordijnen laten een mooie glas zien. De gordijnen voelen zacht aan en stralen echte luxe uit. Viscose is niet geschikt voor vochtige ruimtes. Vocht trekt namelijk gemakkelijk in deze type gordijnen. Zelf wassen is meestal geen optie. Denk goed na bij het kiezen voor deze vezel in welke ruimte je de gordijnen gaat ophangen. De badkamer of keuken is geen handige optie.

De eigenschappen van Linnen

Linnen is een erg sterk materiaal. Deze gordijnstof verkleurt redelijk snel en is niet geschikt voor vochtige ruimtes. De stof rekt namelijk uit door vocht. Verder is linnen slijtvast en makkelijk zelf te wassen. Linnen kreukelt snel, maar dat is prima op te lossen door de stof te strijken. Linnen heeft een robuuste uitstraling.

De eigenschappen van Polyacryl

Gordijnstoffen gemaakt van polyacryl voelen zacht aan. De stof is makkelijk te wassen op een lage temperatuur en is heel snel droog. Een ander groot voordeel is dat de gordijnen niet snel zullen verkleuren door zonlicht.

De eigenschappen van Katoen

Katoen is een erg sterk materiaal en is slijtvast. De stof is niet geschikt voor vochtige ruimtes, want hierdoor rekt de stof uit. Katoen verkleurt sneller dan andere synthetische vezels. Hang daarom katoene gordijnen niet op een te zonnige plek. Katoen kreukelt net als linnen vrij snel, maar dat is goed te strijken. Katoen maakt de kamer erg charmant.

Weet jij al voor welke stof je kiest in welke kamer? Succes met het uitkiezen van de perfecte gordijnen. Je huis zal door deze kleine verandering gaan stralen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *