Posted on Geef een reactie

Verhuizen is een hele klus

Binnenkort gaan we verhuizen. Onze huidige woning is in een landelijke omgeving, maar nu gaan we toch wat dichter bij de winkels en scholen wonen. Nu onze jongste dochter naar de peuterspeelzaal gaat en het heen en weer rijden naar school, werk ook nog eens te combineren met boodschappen doen, wordt een beetje veel. We hebben dan nu maar een huis gezocht aan de rand van de grote stad en op een plaats waar het niet al te druk is.

En het is ons gelukt! Een mooi huis, ruim en aan de rand van de stad, dus niet te druk. Maar nu komt er nog wel wat bij kijken, want nu moeten we gaan inrichten en er is niets meer wat er past! We storten ons nu geheel op wat er te vinden is in overgordijnstoffen, vitrages en inbetweens. En eerlijk gezegd wist ik niet dat er zoveel gordijnstoffen waren!

Een keuze maken is best moeilijk, want er zijn veel kamers met een eigen karakter, dus waar gebruik ik overgordijnstoffen, waar inbetweens en waar kan ik alleen met vitrages toe?

We hebben in elk geval gekozen voor vitrages en overgordijnen in de woonkamer, voor de kinderkamers zijn het inbetweens geworden. Verder ben ik nog op zoek naar gordijnstoffen die in onze slaapkamer en bij de voordeur moeten komen, want ook zeker in de hal vind ik het wel fijn om gordijnen te hebben.

Maar ook onze meubels moeten vervangen worden en ook hier zijn we druk mee bezig. We kunnen kiezen uit diverse meubelstoffen. Deze moeten natuurlijk wel een geheel plaatje vormen met de rest van de kamer. Ik dacht aan een mooie loungebank, met een paar gemakkelijke stoelen. Verder wil ik de eethoek met dezelfde meubelstoffen bekleed hebben, zodat het echt één geheel is.

Verhuizen op zich is al een hele klus, maar het vervangen van meubels en het opnieuw aankleden van een woning is meer een uitdaging. Het is dan ook fijn dat er veel keuze is in meubelstoffen, die je kunt combineren met de rest van de aankleding van je huis. De juiste gordijnstoffen en de mooiste vitrages, het hoeft echt niet duur te zijn om iets moois van je huis te maken. Ik heb me er goed in verdiept en ik weet waar ik de beste en niet al te dure overgordijnstoffen moet gaan zoeken.

Nog een paar weken en dan is het zover, dan zijn we van het platteland af, verhuist naar de stad. Hopelijk hebben we het daar net zo naar de zin als hier. Wat de aankleding van het huis aangaat moet het wel lukken! Ik heb mijn best gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *