Gordijnstoffen en Meubelstoffen leverancier, 42 merken en 47 000 kleuren.

Vitrage wassen: tips en tricks voor een frisse uitstraling

Stoffen Winkel Rotterdam Published Time
Gepost op:

Vitrage kan een mooie toevoeging zijn aan je interieur, maar net als andere textielproducten hebben ze soms een opfrisbeurt nodig. Het vitrage wassen is echter niet altijd even gemakkelijk en vereist soms wat extra zorg. In dit artikel delen we tips en tricks voor het wassen van vitrage, zodat je gordijnen er weer fris uitzien en hun mooie uitstraling behouden.

Tip 1: Check het waslabel

Voordat je begint met het van je vitrage wassen, is het belangrijk om het waslabel te controleren. Hierop staat aangegeven op welke temperatuur de vitrage gewassen mag worden en of het product in de droger kan. Houd je aan de instructies op het waslabel om schade aan de stof te voorkomen.

Tip 2: Vitrage wassen apart en in een waszak

Vitrage is vaak gemaakt van fijnere stoffen die gemakkelijk beschadigd kunnen raken in de wasmachine. De vitrage wassen daarom altijd apart van andere kledingstukken en in een waszak. Zo voorkom je dat de stof beschadigd raakt door bijvoorbeeld ritsen of knopen.

Tip 3: Kies voor een mild wasmiddel

Voor het van vitrage wassen kun je het beste kiezen voor een mild wasmiddel zonder agressieve chemicaliƫn. Gebruik bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel in plaats van poeder, omdat poederresten zich kunnen ophopen tussen de plooien van de vitrage.

Tip 4: Was op lage temperatuur

Vitrage kan het beste gewassen worden op een lage temperatuur, bijvoorbeeld op 30 graden. Dit voorkomt krimpen en beschadiging van de stof. De vitrage wassen ook altijd op een delicaat programma om schade te voorkomen.

Tip 5: Hang de vitrage direct uit na het wassen

Hang de vitrage na het wassen direct uit om te drogen. Doe dit bij voorkeur buiten in de frisse lucht, maar vermijd direct zonlicht om verkleuring te voorkomen. Als je de vitrage binnen ophangt, leg dan een handdoek onder de vitrage om druppels op de vloer te voorkomen.

Met deze tips en tricks kun je je vitrage wassen op een veilige manier en er weer fris uit laten zien. Vergeet niet om het waslabel te controleren en de stof met zorg te behandelen om beschadiging te voorkomen.

100% linnen

Akoestische stof

Blackout gordijnstof

Dessin stof

Geluiddempende stof

GeRecycled stof

100% Katoen

INBETWEEN Stof

Isolerende gordijnstof

Kamerhoog gordijnstof

MEUBELSTOF

Velours stof

%100 TREVIRA

Gemeleerde stof

Geometrisch patroon

Luchtzuiverende stof

Projectstof

Vouwgordijn stof