Posted on Geef een reactie

Voor elke ruimte de juiste gordijnen op maat

Gordijnen komen in een grote variatie; ze bestaan in verschillende stoffen, kleuren en maten. De ideale gordijnen kiezen is niet zo evident, maar door voor gordijnen op maat te kiezen kan je zelf je ideale gordijnen laten samenstellen. Als je gordijnen op maat wilt laten maken, dan zal je eerst wel moeten beslissen hoe je wilt dat je gordijnen er zullen uitzien. Hiervoor moet je rekening houden met je interieurstijl, maar ook met de ruimte waar je ze gaat hangen. Vind je het moeilijk om te kiezen? Hieronder geven we je tips per ruimte!

Gordijnen op maat voor de keuken

Als je op zoek bent naar gordijnen op maat voor je keuken, dan is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de gordijnen vochtbestendig en afwasbaar moeten zijn. In de keuken krijg je namelijk veel te maken met vocht en vuil door het koken. Dit kan sommige stoffen sterk beschadigen en dat zou heel jammer zijn. Je kiest het best voor een stof die je zo afkuist. Rolgordijnen of vouwgordijnen zijn hiervoor een goede keuze. Bovendien kan je op die manier zelf de lichtinval bepalen en dat is in de keuken erg handig!

Gordijnen op maat voor de slaapkamer

Als je gordijnen op maat voor je slaapkamer wilt kopen, dan is het belangrijk dat je kiest voor verduisterende gordijnen op maat. Het is namelijk belangrijk dat je kamer donker genoeg is om te kunnen slapen, want alleen zo kan je genieten van de perfecte nachtrust. Verduisterende gordijnen bestaan in vele soorten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor verduisterende rolgordijnen op maat. Als je hiervoor kiest, dan is het wel belangrijk om een zijgeleiding en cassette te nemen, zo voorkom je lichtkieren. Daarnaast kan je ook kiezen voor overgordijnen. Kies de kleur en/of stof dan niet te licht, zodat de gordijnen voldoende verduisteren.

Gordijnen op maat voor de woonkamer

Gordijnen op maat voor de woonkamer mogen lichter zijn. In je woonkamer is het namelijk belangrijk dat er toch iets van licht binnenkomt. Dit zorgt voor een aangenamere sfeer. Kies voor trendy gordijnen op maat die precies passen bij je interieurstijl. Voor de woonkamer kan je bijna elk soort gordijn kiezen, zolang het maar bij je interieurstijl past. Het belangrijkste is dat je erop let dat ze voldoende licht binnenlaten!

Gordijnen op maat voor je badkamer

De ideale gordijnen vinden voor je badkamer is niet altijd eenvoudig. De badkamer is de vochtigste plek in je huis en daarom heb je kwalitatieve gordijnen op maat nodig die erg vochtbestendig zijn. Anders zou er schimmel op je gordijnen kunnen komen. Over het algemeen is polyester een goede waterbestendige stof, polyester plisségordijnen zijn dus een goede keuze. Daarnaast kan je ook kiezen voor een mooi vouwgordijn op maat. Kies voor de badkamer ook geen verduisterende gordijnen, maar gordijnen die daglicht binnenlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *