Posted on Geef een reactie

Wat kun je verwachten van gordijnen op maat

Voor huizen met hoge, kleine of ongewoon gevormde ramen wordt er al snel gedacht aan gordijnen op maat. Maar waarom worden gordijnen op maat gemaakt en wat zijn de voor- en nadelen?

Waarom je gordijnen op maat laat maken
Steeds vaker worden gebouwen als oude basisscholen en vuurtorens gekocht en verbouwd tot woonhuizen. Een heel woonhuis ontstaat, samen met een verscheidenheid aan ramen die niet binnen de standaard afmetingen voor gordijnen vallen. Voor deze ramen zijn gordijnen op maat een uitkomst. Niet alleen voorkom je gordijnen die niet passen, ook kun je zelf bepalen hoe de gordijnen gevormd worden. Zo kun je bepalen hoe het genaaid en bevestigd wordt, om zo de perfecte gordijnen voor jouw raam te creƫren. Naast afwijkende raamvormen kan het laten maken van gordijnen op maat je ook aanspreken, omdat de gordijnen die jij wilt niet in winkels te verkrijgen zijn. Ook hiervoor zijn op maat gemaakte gordijnen ideaal.

Voordelen van gordijnen op maat
Zoals al eerder aangestipt is, zijn gordijnen op maat zeer geschikt voor ramen met afwijkende afmetingen. Zo kunnen er gordijnen op maat gemaakt worden voor ronde, vijfhoekige of op een andere afwijkende manier gevormde ramen. Daarnaast kun je zelf kiezen hoe de gordijnen eruit zullen zien. Zo bepaal je het soort stof dat gebruikt wordt, de kleur van je gordijnen, de manier waarop ze genaaid en bevestigd worden en natuurlijk de afmetingen. Hierdoor krijg je niet alleen de gordijnen die het beste bij jou, maar ook het beste bij jouw huis passen.

Nadelen van gordijnen op maat
Een van de nadelen van op maat gemaakte gordijnen is het prijskaartje dat eraan vasthangt. Gordijnen op maat zijn vaak duurder dan reguliere gordijnen die in winkels te koop zijn, doordat het meer tijd kost om ze te produceren. Hierdooe kan ook de levertijd van op maat gemaakte gordijnen langer zijn, een nadeel als je op zoek bent naar gordijnen die snel geleverd kunnen worden. Bovendien komen er bij op maat gemaakte gordijnen vaak meer keuzes bij kijken dan je bij standaardgordijnen moet maken. Zo moet er bepaald worden welk soort gordijn je precies wilt, welke kleur deze heeft, enz., voordat het gordijn definitief gemaakt kan worden. Dit laatste is vanzelfsprekend ook het geval bij het kiezen van reguliere gordijnen, al is het lastiger om gordijnen te kiezen voor een rond raam, dan voor een veelvoorkomend rechthoekig raam.

Gordijnen op maat hebben verscheidene voordelen. Zo zijn ze zeer geschikt voor huizen met ramen die afwijken van de standaard verkrijgbare afmetingen en kun je zelf bepalen hoe je gordijnen eruit zullen zien. Hier tegenover staat echter ook dat de prijs van op maat gemaakte gordijnen hoger ligt dan dat van reguliere gordijnen. Bovendien kan de levertijd langer zijn en kom je mogelijk voor nog meer keuzes te staan. Al met al hangt de keuze voor welk gordijn dus af van het type ramen dat je huis heeft en welke gordijnen jij wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *