Posted on Geef een reactie

Wat zijn velours gordijnen?

U heeft er vast wel eens van gehoord: velours gordijnen. Maar wat is velours voor stof en wat is bijvoorbeeld het verschil met fluweel? En misschien nog wel interessanter: zijn velours gordijnen iets voor u? Wij zochten het uit en vertellen hierover in deze blog.

De stof velours

Laten we beginnen bij het begin. Velours gordijnen worden gemaakt van de stof velours. Dit is een harige stofsoort, welke verkregen wordt door het ruwen van de stof, of het lossnijden van de poollussen. Het is een gesneden variant van de fluwelen stoffen. Door de bewerking van de stof voelt het heerlijk zacht aan. Het nadeel van de bewerking is dat de stof minder glanzend wordt.

Er zijn vele soorten velours, maar grofweg kan je ze indelen in twee soorten: staand velours en streek velours. Staand velours is de soort waarbij de haren recht overeind staan. Bij streekvelours liggen de haren in één richting. Deze laatste soort gebruiken wij het meest bij de fabricage van velours gordijnen.

De voordelen

Een van de voordelen van velours gordijnen is de luxe uitstraling en bijzondere lichtval. Indien een fluweel effect gewenst is, zal het streekvelours u hier het best in voorzien. Daarnaast heeft de stof als eigenschap dat het een zwaar materiaal is. Hierdoor is de stof stevig en kan het ook goed gebruikt worden voor bekleding van meubelen.

Het onderhoud

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw gordijnen adviseren wij u wekelijks de stof wat extra aandacht te geven en goed te reinigen. Met een stofzuiger kunt u droog vuil van de stof halen. Vervolgens kunt u met een fluweelborstel de stof naborstelen, waardoor deze weer als nieuw lijkt.

Zit er een vlek op uw velours gordijnen, geen probleem. Bij vlekken is deppen met lauwwarm water vaak voldoende. Druk niet te hard en wrijf niet over de vlek, want hierdoor kan de vlek nog verder in het weefsel trekken. Lukt het niet met lauwwarm water, dan adviseren wij een klein beetje mild afwasmiddel toe te voegen aan het water. Laat de vlek na het schoonmaken drogen aan de lucht of maak gebruik van een fõhn.

De kosten

De kosten voor velours gordijnen lopen uiteen. Afhankelijk van uw wensen kan er gekozen worden voor de juiste stof. Voor deze prijsklasse heeft u gordijnen, welke uw woning een luxere uitstraling geven dan de standaard gordijnstoffen. Indien u op zoek bent naar advies of maatwerk, kunt u terecht op onze website. Wij helpen u graag in het voorzien van uw wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *