Posted on Geef een reactie

Zo creëer je eenvoudig een landelijk interieur

Een landelijk interieur straalt warmte en gezelligheid uit. Het is de ideale plek om tot rust te komen na een zware werkdag. Het is dan ook niet moeilijk om te geloven dat een landelijk interieur steeds populairder wordt. Wil jij ook graag een landelijk interieur in je huis, maar weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Ontdek het dan in onderstaande blog!

Een warme uitstraling is belangrijk

Bij een landelijk interieur draait alles rond gezelligheid. Daarom is het belangrijk dat je interieur warmte uitstraalt. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Je kan heel wat sfeer creëren met het kiezen van de juiste warme en natuurlijke kleuren. Bij een landelijk interieur kan je kiezen voor zandkleuren of aardetinten, maar ook gebroken wit geeft een prachtig resultaat. Het is wel belangrijk dat je in dit type van interieur niet te veel contrasten gaat creëren.

Zachte, warme kleuren zorgen voor een knus gevoel, maar niet enkel de juiste kleuren zijn van belang. Minstens even belangrijk zijn de accessoires die je uitkiest voor je interieur. Een landelijk interieur heeft accessoires nodig en kan beter mooi opgevuld worden, in tegenstelling tot een modern interieur. Leuke accessoires zijn bijvoorbeeld plaids, kussentjes en vloerkleden, maar ook de juiste gordijnstoffen. Wanneer je binnenkomt zijn de ramen vaak een van de eerste dingen die opvallen, om die reden is het dus belangrijk de juiste kleur gordijnstoffen te kiezen. Ga ook hier voor zachte, warme tinten en zorg ervoor dat de kleur goed bij het geheel past!

Geef je woning karakter

Belangrijk voor een landelijk interieur is dat het je woning een ziel geeft. Om dit te verwezenlijken kan je gebruik maken van meubelstukken met karakter, zoals een massief houten stoel met stoffen bekleding en sierlijke poten. Zorg er wel voor dat je niet overdrijft en wissel prominente stukken af met eenvoudigere varianten. Ook vintage meubelen passen mooi in een landelijk interieur. Heb jij ergens nog een leuk vintage meubelstuk staan? Denk breed! Zo kan die antieke kast met blutsen, van je betovergrootmoeder, een unieke uitstraling aan je interieur geven. Welke meubelstukken je ook kiest, zorg ervoor dat ze passen bij je persoonlijkheid. Dan pas creëer je karakter in je woning!

Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen

In een landelijke woning kunnen natuurlijke materialen gewoonweg niet ontbreken. Natuurlijke materialen zorgen voor een rustige atmosfeer, waarin je volledig tot rust kunt komen. Kies dus bijvoorbeeld voor een prachtig natuurstenen vloer, wollen kussentjes en plaids en houten meubels, enzovoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *